Så enkelt kan du ladda din elbil hemma!

Funderar du på att köp en laddhybrid eller en elbil? Vi kan hjälpa dig att installera en laddbox så att du kan ladda din elbil hemma. Det är en enkel, smidig, säker och ekonomiskt fördelaktig lösning och vi hjälper dig hela vägen från idé till dess att din laddbox är installerad och du startar dagen med en fulladdad bil.

Ladda din elbil hemma – snabbt och säkert

I dag väljer många att ladda sin hybrid eller elbil i ett vanligt vägguttag, det är någonting både Elsäkerhetsverket och majoriteten av försäkringsbolagen avråder ifrån eftersom det finns en stor brandrisk. Ett vägguttag inte är dimensionerat för att klara av den värmeutveckling som uppstår när det belastas med full effekt under en lång tid.

Att ladda en elbil i ett vanligt vägguttag är ungefär samma sak som att ladda ungefär 180 mobiltelefoner samtidigt – i samma uttag. Därför rekommenderar vi alla som vill ladda sin elbil hemma att välja att installera en laddbox. Det ger dig en säker, snabb och smidig laddning av din laddhybrid eller elbil.

En laddbox kommunicerar med bilen och bostaden under hela laddningsförloppet, den anpassar sin laddeffekt efter bostadens lediga elkapacitet, bilens kapacitet och tar hänsyn till exempelvis värmeutveckling och batteristatus.

För att undvika risk för batteriskador stängs laddstationen omedelbart av om någonting skulle gå fel under laddningen.

Installera laddbox och spara pengar

Sedan den 1 januari 2021 finns det ett laddavdrag när du ska installera en laddbox till ditt hem. Som privatperson får du en skattereduktion på 50 procent av totalbeloppet när du anlitar ett företag för installation av grön teknik. Avdraget gäller för både arbete och material när du installerar en laddningspunkt för elfordon (max 50 000 kronor per person och år). Avdraget fungerar på ett liknande sätt som RUT eller ROT och du som kund får avdraget direkt på fakturan från företaget som utfört installationen.

Elbilsladdning för privatpersoner, företag och bostadsrättföreningar

Sydkustens Eltjänst är ett familjeföretag som har sin bas i Skurup, och vi hjälper privatpersoner och företag i Skurup, Ystad, Veberöd, Svedala och Trelleborg med elinstallationer.

Vi har en stor erfarenhet av elbranschen och hjälper dig gärna att välja en laddbox som är anpassad för dina behov. Vi vet vad som krävs för att ladda en elbil hemma, hos ett företag eller i en bostadsrättsförening.

Är du företagare eller fastighetsägare och vill erbjuda tillfälliga besökare eller boende elbilsladdning på befintliga parkeringsplatser? Då kan du läsa mer här.

”Nu laddar jag bilen tre gånger så snabbt”

Martin Andersson behövde hjälp för att kunna ladda sin elbil hemma. Han kontaktade Sydkustens Eltjänst.

– Samarbetet har fungerat perfekt. Jag ville ha råd och tips kring vilken laddbox jag skulle välja, samt hjälp med att installera den på ett säkert sätt. Jag fick all hjälp jag behövde, dessutom gick det både snabbt och smidigt, berättar han.

– Nu laddar jag bilen tre gånger så snabbt jämfört med tidigare. Dessutom känns det tryggt. Jag är väldigt nöjd med att jag valde att ta hjälp av Sydkustens Eltjänst redan från starten av projektet och jag vill gärna rekommendera andra att ta hjälp av dem.

Nu är det både enkelt och prisvärt att  ladda  elbil hemma. Om du som privatperson anlitar ett företag för installation av grön teknik kan du få skattereduktion. Både arbete och material ger rätt till avdrag och du får det direkt på fakturan från företaget som utför installationen.

 

Ladda din elbil hemma