Välj rätt laddstation till elbil – guide för företagare och fastighetsägare

I dag väljer många att köpa en laddhybrid eller elbil. Därför är en laddstation till elbil en intressant inkomstkälla för både företagare och fastighetsägare. Prognosen säger att närmare 600 000 eldrivna bilar kommer att finnas i Sverige redan 2023 och Vattenfall som är Sveriges största producent av fossilfri el, räknar med att det finns en miljon elbilar i Sverige år 2030.

Redan nu är intresset för elbilar stort och som företagare, arbetsgivare, bostadsrättsförening eller hyresvärd är det viktigt att hinna med i utvecklingen och se till att dina kunder eller boende har möjligheten att ladda sin elbil.

Det finns i dag flera moderna lösningar för att erbjuda en laddstation till elbil på dina kontrakterade parkeringsplatser och Sydkustens Eltjänst hjälper dig att snabbt och enkelt att förvandla parkeringsplatserna till en lönsam inkomstkälla för sig, samtidigt som kunden kan passa på att tanka ny el i sin bil. Vi erbjuder en nyckelfärdig elbilsladdning till din fastighet där du som fastighetsägare kan se fram emot nya intäkter.

 

Viktigt att veta inför valet av laddstation till elbil

Vi ger råd och tips kring allt från en kalkyl av förutsättningarna för den aktuella fastigheten, hårdvara (laddboxen) och mjukvara (en app) till att installera en laddstation till elbil. Via våra partners får du tillgång till kundservice, support och underhåll, dessutom ingår det en betalfunktion samt support för parkerande gäster ingår. Som ägare till laddstationen bestämmer du själv priset för laddningen och i slutet av månaden betalas intäkterna ut till dig.

Därför är en laddstation en smart och intäktskälla för fastigheten samtidigt som både fasta hyresgäster och besökare erbjuds en miljövänlig service.

 

Företag, hyresvärdar och bostadsrättföreningar

Sydkustens Eltjänst är ett familjeföretag som har sin bas i Skurup och vi hjälper företag och privatpersoner i Skurup, Ystad, Veberöd, Svedala och Trelleborg med olika typer av elinstallationer. Vi har en stor erfarenhet av elbranschen och hjälper företagare, bostadsrättsföreningar samt fastighetsägare att välja den laddstation till elbilar som är anpassad för just din verksamhet.

Vill du som privatperson ladda installera en laddbox hemma? Här kan du läsa mer om vilka möjligheter du har och vilken skattereduktion du kan få om du anlitar oss. 

Laddstation till elbil